Ik was nog niet zo lang bezig met bloggen, toen de eerste aanbiedingen in mijn mailbox verschenen. Wilde ik misschien gratis een hoesje voor mijn mobiele telefoon in ruil voor een review op mijn blog?

Ik vond het heel bijzonder dat mensen mij zomaar mailden omdat ze me dingen wilde geven. Best cool, toch? En ik heb dan ook zeker van dit soort ‘barterdeals’ gedaan, waarin ik iets kreeg in ruil voor een blogpost. Sterker nog, ik denk dat mijn lezers er echt iets aan hebben, doe ik het nog steeds. Het liefst koppel ik er dan een winactie aan, zodat niet alleen ik iets krijg, maar ook een van mijn lezers het product ontvangt.

Maar het jammere aan deze barterdeals voor mijn blog was, dat het mijn tijdsprobleem niet oploste. Met gratis producten kan ik mijn hypotheek niet betalen en geen boodschappen doen. Daar moest ik dus nog steeds geld voor verdienen met betaald werk, waardoor in continu te weinig tijd had om aan mijn blog te werken.

Het was tijd voor de volgende stap. Dit is ook een indirecte manier van geld verdienen met je blog: eigen producten aanbieden.

geld verdienen met je blog