Het voordeel van het aanbieden van eigen producten is dat je er echt geld voor kunt vragen, waarmee je dus wel (een deel van) je hypotheek en boodschappen kunt betalen. Als dit structureel lukt, kun je minder uren gaan werken of zelfs echt fulltime blogger worden.

Ik had bijvoorbeeld alle informatie op deze website ook als tegen betaling kunnen aanbieden als e-book of online cursus 😉

Bij mij ging het (tot nu toe) anders. Ik kreeg freelance schrijfopdrachten. Bijvoorbeeld van bedrijven die graag blogposts op hun website wilden hebben, het schrijven daarvan graag wilden uitbesteden. Ik was dan in feite een soort ghostwriter: ik schreef de tekst tegen betaling en zij publiceerden die onder hun naam. En dat vond ik prima, want het bracht geld in het laatje. Ook werd ik af en toe gevraagd om tegen betaling workshops te geven over bloggen. Zo had ik toch het gevoel dat mijn blog nu echt geld begon op te brengen – al was het indirect.

Maar… Het tijdsprobleem bestond nog steeds. Ik verdiende geen geld met bloggen op mijn eigen blog. Dat moest ik nog steeds doen in de uurtjes die overbleven nadat mijn betaalde werk was gedaan. En het leek wel alsof dat er alleen maar minder werden!

Ik had de oplossing dus nog niet gevonden. En het moest echt anders, want ik wilde echt weer wat meer tijd voor mezelf en mijn gezin. Dus ging ik experimenteren met iets waarvoor ik eigenlijk een beetje huiverig was: geld verdienen met sponsored posts/advertorials.

geld verdienen met je blog