Als je mij vraagt: “Hoe vaak moet je bloggen om een goed gelezen blog op te zetten?” is mijn antwoord: “Je ‘moet’ helemaal niets!” Het allerleukste aan bloggen vind ik namelijk de vrijheid die je hebt. De vrijheid om je eigen schrijfstijl aan te houden, maar ook de vrijheid om zo vaak te posten als jij wilt.

De enige vuistregel die je volgens mij wel kunt aanhouden, is dat je moet voorkomen dat je blog helemaal stil komt te staan. Als mensen op je blog komen en zien dat de laatste post meer dan een jaar oud is, loop je het risico dat ze ervan uitgaan dat je niet meer blogt en dus ook niet meer terug zullen komen. Daarnaast heeft Google een voorkeur voor websites/blogs waar regelmatig nieuwe content verschijnt.

Bovendien heb je als je regelmatig blogt ook regelmatig iets om te delen op je social media – daarover vertel ik hier.