Er zijn veel bloggers die vinden dat een blog het beste een hobby kan zijn. Je moet bloggen uit passie, niet uit commercieel belang.

En daar ben ik het mee eens!

Maar… Dat betekent niet dat je geen geld mag willen verdienen met je blog. Of dat je geen geld kunt verdienen met het volgen van je passie. De kunst is om een manier van bloggen te vinden waarmee je beide combineert.

Waarom je dat zou willen? Voor mij was de belangrijkste reden om geld te willen verdienen met bloggen het constante tijdgebrek. Ik had zoveel ideeën voor mijn blog, maar kreeg naast mijn werk en het huishouden van mijn gezin maar een heel klein deel daarvan gedaan. Dat frustreerde me!

Nu ik genoeg geld verdien met mijn blog om niet meer voor anderen te hoeven werken, kan ik al die plannetjes uitvoeren. Als ik een idee krijg voor een nieuw project – bijvoorbeeld deze website waarop ik zo graag mijn kennis over bloggen met jou wilde delen – dan heb ik de vrijheid om daar meteen tijd voor uit te trekken. Als ik nog zou werken naast mijn blog, had dit idee waarschijnlijk nog maandenlang op de plank gelegen.

Eén ding moet ik toegeven: het viel niet mee om een manier te vinden waarop ik kon leven van mijn blog zonder het gevoel te hebben dat ik mijn ziel verkocht. Daar ging een heel proces aan vooraf en dat doorloop ik graag stap voor stap met je, zodat jij er hopelijk minder lang over doet.

Ga je mee naar de eerste stap? Dat is een indirecte manier van geld verdienen met je blog: ‘gratis’ producten krijgen.

geld verdienen met je blog