Zou het niet fijn zijn als er elke dag de hele dag door volop lezers naar je blog komen, zonder dat je daarvoor veel tijd hoeft door te brengen op social media?

Ik vind het in ieder geval ontzettend fijn. Ik ben de laatste tijd bewust minder op social media te vinden en merk dat het me enorm veel rust geeft, en tijd om dingen voor mezelf en met mijn gezin te doen.

Intussen wordt mijn blog meer gelezen dan ooit. Een deel van dat verkeer komt binnen via social media, maar bijna 90% komt helemaal vanzelf binnen via zoekmachines. Mensen googelen op een onderwerp waarover ik heb geschreven en klikken zo door naar een van mijn blogposts.

Als dit jou ook de ideale manier lijkt om lezers op je blog te krijgen, dan kan ik je aanraden om je te verdiepen in SEO (Search Engine Optimization). Dat betekent niets meer of minder dan dat je ervoor zorgt dat zoekmachines jouw blog goed kunnen vinden. Het installeren van de Yoast-plugin helpt al om je bewust te laten nadenken over de vindbaarheid van je blog en het gebruik van zoekwoorden op de juiste plekken. Maar SEO is meer dan Yoast en verandert ook nog eens voortdurend. Zorg dus dat je op de hoogte blijft en je blog optimaal vindbaar maakt. Het boekje SEO in 60 minuten is een goed begin en ook de website Digital Nomad Wannabe bevat heel veel informatie.

Lukt het je al om regelmatig te bloggen, optimaal gebruik te maken van social media en veel verkeer binnen te halen via zoekmachines? Dan ben je klaar voor de volgende stap: geld verdienen met je blog.