Ja echt, zo makkelijk kan het zijn. Ik krijg regelmatig het verzoek om bepaalde links te plaatsen. Ik hoef er zelfs geen nieuwe blogpost voor te schrijven – ze mogen gewoon in een oude blogpost. Sterker nog: bedrijven willen ook wel een kant-en-klare blogpost aanleveren met die link erin. Ik hoef alleen maar op publiceren te klikken!

Als iets te mooi klinkt om waar te zijn, is het dat ook meestal. De realiteit is dat deze bedrijven alleen maar van blogs willen profiteren om zoveel mogelijk links naar hun website te krijgen. En ‘natuurlijk’ moeten dat wel follow-links zijn. Dat je blog daarmee het risico loopt om door Google (flink) lager in de zoekresultaten te worden gezet, nemen ze voor lief. En heel veel bloggers blijkbaar ook, want het verkopen van follow-links (in nieuwe of bestaande zelfgeschreven blogposts of in door zo’n bedrijf aangeleverde gastblogposts) zie ik ondanks de risico’s overal om me heen gebeuren. Maar ik heb ook al meerdere mensen gesproken die inderdaad een penalty van Google hebben gekregen en bij wie het heel lang duurde voordat ze daar weer waren van hersteld. Die mensen zeggen stuk voor stuk: ik plaats echt niet zomaar follow-links!

Het leek erop dat ik op een doodlopend spoor zat. Als ik al deze manieren van geld verdienen met bloggen afwees, bleef er dan nog wel wat over? Of moest ik maar gewoon accepteren dat ik te ‘braaf’ ben om te leven van mijn blog?

Er was nog één andere manier over die ik kon bedenken: affiliate marketing.

geld verdienen met je blog