Tot nu toe kwam ik dus vooral manieren om geld te verdienen met bloggen tegen die me niet goed bevielen. Maar wat moest ik dan? Toch maar water bij de wijn doen en linkjes gaan verkopen of advertorials gaan publiceren? Dat wilde ik echt niet. Ik had nog één mogelijkheid op mijn lijstje staan: affiliate marketing. Dat werkt ook met linkjes, maar dan wel met no-follow-linkjes waarover je helemaal zelf de baas bent. Je krijgt geen geld voor het plaatsen, maar wel als mensen op die link doorklikken en vervolgens iets kopen. Maar meer dan een paar tientjes via bol.com had ik daar nog nooit mee verdiend.

Toch had ik het gevoel dat de sleutel tot kunnen leven van mijn blog hier lag. Ik speurde het internet af op zoek naar informatie over affiliate marketing en legde mijn oor te luisteren bij andere bloggers van wie ik wist dat ze fulltime bloggers waren. Een van hen hielp me heel erg op weg en gaf me het vertrouwen dat leven van affiliate inkomsten echt mogelijk was.

Om te beginnen meldde ik me aan bij LinkPizza. Voor mij was dit een hele goede manier om te beginnen met affiliate marketing, omdat LinkPizza automatisch van gewone links affiliate links kan maken. Mijn inkomsten liepen op en ik ging steeds beter begrijpen hoe affiliate marketing werkt. Na een tijdje was ik klaar om me ook voor andere netwerken aan te melden, zoals Awin, Daisycon en TradeTracker.

Om de puntjes op de i te zetten, volgde ik de online cursus Making Sense of Affiliate Marketing. Het voordeel van deze cursus is dat hij alles wat je nodig hebt om affiliate marketing tot een succes te maken overzichtelijk bij elkaar zet. Daarnaast hebben alle cursisten toegang tot een Facebook-groep waarin dagelijks interessante vragen en tips over affiliate marketing voorbij komen.

En toen gebeurde het. Mijn affliate inkomen schoot omhoog en na 5 jaar bloggen verdiende ik net zoveel met affiliate links als ik vroeger verdiende met mijn betaalde werk. Eerst dacht ik nog dat het puur geluk was dat ik die maand zoveel had verdiend, maar de maand daarna verdiende ik nog veel meer en ook de maanden erna kwam er een bedrag binnen dat niet onderdeed voor mijn vroegere inkomsten.

De vrijheid en rust die dit affiliate inkomen me heeft opgeleverd zijn ongelofelijk. Ik prijs me zo gelukkig! Ik werk nu fulltime aan mijn blog en leuker werk dan dat kan ik me niet voorstellen. Ik ben af van de frustratie die ik jarenlang had: zoveel plannen voor mijn blog, maar geen tijd om ze uit te voeren. Ik kan nog steeds helemaal eerlijk schrijven wat ik wil. Als de zon schijnt, kan ik de tijd nemen voor een wandeling. Als ik een dagje ziek ben, hoef ik me geen zorgen te maken over deadlines. Ik werk alleen nog maar voor mezelf!

Ik hoor zo vaak van andere bloggers “Bij mij werkt dat niet.” Maar ik vraag me dan af: Waarom zou het voor mij wel werken, en voor jou niet?  Die rust en vrijheid die ik nu heb, gun ik elke blogger. Dus geef niet op en probeer het!

geld verdienen met je blog